Az osztállyal a projektnap alkalmából szentendrei rendőrségre látogattunk el. Ott fogadott bennünket az iskola rendőre, Gáti László. Nagyon sok érdekes dolgot láttunk és hallottunk. Legelőször kimentünk az udvarra, beülhettünk a rendőrautóba, és még a szirénát is beindították a kedvünkért. Rendkívül hangos volt. Megnéztük volna a rendőrkutyákat is, de sajnos nem voltak ott, mert pihenőnapjuk volt. De nem csak a rendőrautót mutatták meg, hanem olyan eszközöket, amiket használni szoktak.

Az épületben a szertárból nagyon sok érdekes dolgot hozott ki Laci bácsi: golyóálló mellényt, gázmaszkot, sisakot, gázsprayt, bilincset és fegyvereket. Le is bilincseltek minket, de mindenki ki tudott bújni belőle. A fegyverekből elég sok fajta van, a kis kézi fegyvertől az óriási romboló fegyverig minden.  Természetesen van ott zárka is, mivel időnként behoznak olyan embereket, akiket nem lenne szerencsés hagyni, hogy az utcán mászkáljanak. Két cella van ott, az egyik cellában egy faágy volt és egy fapad. Nagyon rossz lehet egész nap ott ülni. Mindig van egy rendőr, aki figyeli a kamerák felvételeit a fogdáról. Megmutatták azt is, hogyan vesznek ujjlenyomatot. Az iskolarendőr nagyon kedves volt velünk. Sok érdekes és számunkra új dolgot mondott nekünk.

A rendőrség egy nagyon biztonságos hely. Eléggé fel van szerelkezve fegyverekkel, páncélokkal. Fogda is található itt. Nem mindennapi élmény volt meglátogatni a rendőrséget.  Ha ellátogat oda az ember, garantált, hogy jó élményben lesz része, kivéve, ha nem önszántából megy, mert akkor maradandó, de nem annyira jó élménye lesz.

Ez volt hát a projektnap, kedves olvasónk!

Cernic Jázmin, Horváth Linda, Kádár Luca, Miksó Petra, Németh Boldizsár, Orbán Milán, Szabó Janka, Vághy Olivér és Zólyomi András 4. osztályos tanulók írásaiból

A Gyerekkönyvtár "Az én könyvtáram" címmel rajzpályázatot hirdetett óvodás és általános iskolás korú gyerekek számára.
Január 16-án volt a kiállítás megnyitó és a díjosztó. A közel 100 pályamű közül iskolánk Vizuális műhelye kimagaslóan szerepelt.
Díjazottak lettek:

Felső tagozat:

I. helyezett: Lóczy Gyuri 5. o.
II. helyezett: Szili Mira 5.o.
III. helyezett: Szabó Virág 5.o.

Alsó tagozat:

II. helyezett: Sejpes Lilla 2. o.
III. helyezett: Irimiás Blanka 2. o.
különdíj: Kosztán-Schlemayer Máté 2. o.

Felkészítő: Deli Gabi
Minden beküldött munkát kiállítottak. Dícséret illeti az elsősöket is, Niki néni az ő rajzaikat is beküldte.
A kiállítás jelenleg is látható.

Kedves Gyerekek! Tisztelt Szülők!

Sok szeretettel várjuk az iskolánk iránt érdeklődő gyermekeket és szüleiket az alábbi programokra:

2020. február 28. péntek, 15-16 óráig: TAVASZNYITOGATÓ ISKOLANYITOGATÓ foglalkozás a leendő elsős gyerekeknek

(A jelentkezés részleteiről február második hetében a honalpon keresztül nyújtunk bővebb tájékoztatást)

2020. március 4. szerda, 17 órától: Szülői tájékoztató

Tisztelettel:

Tenkesné Halász Enikő Rita

intézményvezető

November 22-én ötödik alkalommal rendezte meg a Barcsay Jenő Általános Iskola az idegen nyelvi szavalóversenyt. A város öt iskolájából érkeztek a gyerekek, hogy összemérjék tudásukat. A szép kiejtésen kívül a szöveghűség és az előadásmód alapján választotta ki a zsűri a legjobbakat angol és német nyelvből. A mi iskolánkból az ötödik és a hatodik évfolyamról indultak tanítványaink.

Az ötödik osztályból minden gyermekünk díjazott lett. Angol nyelvből Benkovits Bodza harmadik, Ditrói Zoltán második helyezést ért el. A németesek közül Léránt Anna és Szili Júlia Mira harmadik, Csányi Zétény első helyen végzett. Szeretettel gratulálunk.

Kardos Katalin és Galler-Bolfert Mária
nyelvtanárok

 
SÁGI BERNÁRD MÓR
5. OSZTÁLYOS tanuló
az "IGY NEVELD A FELNŐTTEKET!"
országos rajzversenyen több, mint 300 pályamunka közül
a 3. helyezést érte el.
 
  
 
Gratulálunk!
 
Felkészítője: Deli Gabriella