SÁGI BERNÁRD MÓR
5. OSZTÁLYOS tanuló
az "IGY NEVELD A FELNŐTTEKET!"
országos rajzversenyen több, mint 300 pályamunka közül
a 3. helyezést érte el.
 
  
 
Gratulálunk!
 
Felkészítője: Deli Gabriella

2019.október 18-án pályaorientációs napon vehettek részt a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók. Enikő néni tájékoztatója után a hetedikesek pályaválasztási önismereti tesztet töltöttek ki és beszélgettek a képességeikről, érdeklődési körökről. Ezalatt a nyolcadikosok több csoportban jelenleg középiskolás volt diákjainkkal beszélgettek a Móricz és a Kőrösi gimnázium, illetve a Petzelt és Varga szakgimnáziumokról, a szakokról és a középiskolás tapasztalatokról. Ezután mindkét osztály együtt vett részt Huszár Dia és Tokodi Gábor előadásán. Ők magyar és történelem szakos bölcsészként a média és kommunikáció világában találtak hivatásra televíziós (szerkesztő, riporter, újságíró) és operatőr-fényképész-rendezőasszisztens irányokban. A két osztályról a templomdombon drónkamerás képeket is készített Gábor.


Rövid szünet után a szülők szakmái program jegyében több szülő beszélgetett  kisebb csoportokban a gyerekekkel a saját szakmájukról, szakmai életútjukat és hivatásukat bemutatva. Nagyon köszönjük a résztvevő szülők segítségét: Bicskos Edit (újságíró), dr. Lovász Andrea (irodalomtörténész), Zöld Csaba (színész), Markó Róbert (marketing), Sipaki Annamária és Somogyi Richárd (belsőépítészek), Száva Borbála (történész, idegenvezető) és Galler-Bolfert Mária (HR emberi erőforrás szakember)!
Nagyon tartalmas és mindenki számára hasznos, érdekes nap volt ez a péntek.

Baranyainé Kékesi Noémi

Szeptember 28-án, szombaton közös családi napot tartott iskolánk első öt évfolyama a Skanzenban.

Az osztályok tanulói különböző foglalkozásokon vettek részt, melynek keretében a másodikosoknak volt lehetőségük szüretelni, az elsősök szüreti, a nagyobbak pedig népi játékokat játszottak. A másfél órás programot közös piknik követte, ahol a gyerekek játszottak, a felnőttek pedig beszélgettek. A finom ételek és italok mind elfogytak, s kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat.

Köszönjük Cseri Balázs szüleinek, Anitának és Miklósnak a szervezést és a szíveslátást, a Szülői Tanács tagjainak pedig az összefogást és a segítséget.

Jövőre is minden osztályra számítunk a Templomdombi Pikniken! 

 

Iskolánk hetedik osztálya harmadik alkalommal vett részt a Nagy Szentendrei számháborún. 

Az immár hagyományosan szeptember harmadik szombatján megrendezésre kerülő városi eseményt Kucsera Ferenc tiszteletére szervezi harmadik éve a Szentendre Barátai Egyesület. Cél a Templomdombon álló zászlók birtokba vétele, illetve minél több cédula eljuttatása a gyüjtőládába. 

A hetedik osztály tanulói mellett a hatodikosok is teljes osztállyal képviseltették magukat, illetve az ötödikből is jónéhányan eljöttek. A hazai terepnek számító Templomdombon nagy volt a küzdelem, a gyerekek és felnőttek hatalmas csatát vívtak a pontokért, csak úgy harsogott a környék a számoktól. A jókedv és az elszántáság határtalan volt, s szerencsére az időjárás is nagyon kegyes volt hozzánk.

A játékidő gyorsan eltelt, s mindenki sajnálta, hogy vége lett a csatának.

A sárga csapattal játszó templomdombisok végül a második helyen végeztek, s mivel a mi iskolánkból vett részt a legtöbb gyermek a számháborúban, így egy gombóc fagyit is kaptunk ajándékba. 

Reméljük, hogy jövőre is lesz alkalmunk a város többi lakójával számháborúzni a Templomdombon! Mi biztosan ott leszünk!

 

 

Ezen a hétvégén, szeptember 13-15-ig rendezték meg Zalaegerszegen a Magyar Vöröskereszt 48. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjét. Iskolánk gyermek csapata, a STABIL OLDAL, első helyezést ért el. Emellett teljesítményük elérte az arany minősítés kritériumait, így azt is megkapták. Még egy különdíjat is sikerült elhozniuk, melyet az elsősegélynyújtási ismeretek elméleti állomásán elért legjobban teljesített csapatnak járt.

A csapat tagjai: Varga Júlia (csapatkapitány), Varga Sára, Miksó Dóra Laura, Nagy Luca, Kende Bori

Felkészítő tanáruk: Csalló Attila

Nagyon büszkék vagyunk rátok!

 

Emellett gyerekekkel alkotott vegyes vendég csapatunk elnyerte a zsűri Szakmai Tisztelet különdíját.
A csapat tagjai: Csalló Attila (csapatkapitány), Baranyainé Kékesi Noémi, Jászai Katalin, Tar Fanni Sára, Kretz Boldizsár

 

Gratulálunk nekik!