Kedves iskolába készülő gyermekek! Tisztelt Szülők!

Iskolánkban idén ismét tartunk TAVASZNYITOGATÓ ISKOLANYITOGATÓ foglalkozást 2024. március 1-jén, pénteken, melyre minden érdeklődő gyermeket sok szeretettel várunk.

Gyülekező 14,50 és 15 óra között lesz az iskola udvarán, ahol a leendő tanító nénik, a mostani negyedik osztály tanulói, valamint az alsós munkaközösség pedagógusai fogadják az érdeklődőket. 15 órától 3x20 percben Kati néni kézműves-, Joli néni pedig sportfoglalkozást tart a gyerekeknek, én pedig iskolai körútra viszem majd őket. Miután minden gyermek mind a három programon részt vett, 16 órakor végeznek, amikor is a főbejáraton át kikísérjük őket az iskola épülete elé, ahol visszaadjuk őket a szülőknek.

Az épületbe csak a gyerekek és az iskola dolgozói jöhetnek be. A szülőknek 2024. március 6-án, szerdán 17 órától tájékoztató szülői értekezletet tartunk, melyen megismerhetik a leendő tanítókat és minden felmerülő kérdésre válaszolunk. Erre előzetes regisztráció nélkül várunk minden érdeklődő szülőt.

Az Iskolanyitogató foglalkozásra az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelentkezni február 20 és 28 között:

https://forms.gle/8b3dwJfsez36ES739

Regisztráció csak a fent említett időpontban lehetséges! Több iskolanyitogató foglalkozást nem szervezünk!

Szeretettel várjuk az iskolába készülő gyermekeiket!

A leendő tanítók és az alsós munkaközösség nevében:

Tenkesné Enikő

igazgató

A Templomdombi Általános Iskola a verseny kezdetétől, azaz 2005 óta vesz részt a rangos, több ezer résztvevővel zajló, országos Bolyai Csapatversenyeken...

Idén is minden úgy indult, mint az előző években: a felsős gyerekeknek meghirdettük az idei Bolyai Anyanyelvi csapatversenyt, ők önszerveződtek, jelentkeztünk, majd októberben egy-egy szabad 6. vagy 7. órában gyakoroltunk. A hetedik osztályból 3 csapat is összeállt, együtt készültünk. A körzeti forduló eredményét nagyon jó érzés volt megpillantani: három csapatunk is díjazott lett. Az alsós gyerekek közül a negyedikes Bűvös négyes tagjai (Fülöp Viola, Hosnyánszky Zalán Norbert, Petrás Bence Zalán és Varga-Dudás Júlia) 5. helyen végeztek. A felsős diákok közül mindhárom induló hetedikes csapatunk az első tízben végzett! Díjat kaptak a 6. helyen a Girizd tagjai (Dózsa Boglárka, Erm Albert Viktor, Kiss Anna Boróka és Villám-Kovács Viktória) és - hatalmas örömünkre - 1. helyen az írásbeli döntőre is bejutottak a Pillecukor lányok: Cotor Beatrix, Cotor Daria, Kovács Luca és Léder Dorottya.

És innentől kezdve ebben az évben egy picit valami más volt, mint eddig. Bea, Dári, Luca és Dorka régóta barátok, egy őszinte, tiszta lánykaközösség. Nem osztályzataik alapján álltak össze, hanem baráti érzések mentén kapcsolódtak. Akik ragyogtak a jó hír hallatán és hatalmas lelkesedéssel, gyermeki derűvel kérték az újabb és újabb feladatsorokat, megbeszélési időpontokat. Minden alkalommal a vidám összmunka mellett érződött az egymásrahangoltságuk, az együttgondolkodás, -alkotás jó érzése.

Elérkezett az országos írásbeli döntő napja. Segítőjükként végig az a sziklagombóc volt a gyomromban és gondolataimban, hogy mi, egy átlagos állami általános iskolából, amelyben nincs magyaros nívócsoport, nincs versenyekre felkészítő rendszeres különóra, ezer osztály és szaktanár, eljutottunk egy gyönyörű mezei kislányvirágcsokorral a több száz induló csapatból, körzetünkben első helyen az írásbeli döntőbe - csak a lányok ne sérüljenek, jó érzéssel éljék át a megmérettetést. Lestem az ajtót, melyet becsuktak mögöttük, a percek ólom lábakon rogyadoztak - Istenem, mindegy, mi lesz, csak mosolyogva lépjenek ki! Már mindenki kijött a teremből, csak a mi lányaink maradtak még... ??? És letelt az utolsó perc is: a kislányok nemhogy mosolyogtak, kirepültek az ajtón! Fülig érő szájjal csacsogtak, örömködtek! Bárhogy lesz, már minden rendben!

De nem bárhogy lett! A Pillecukor az ország legjobb hat csapata között végzett az írásbeli fordulón, melynek pontszámai titkosak voltak, csak a saját csapat eredményét lehetett tudni. Vagyis a lányok mennek az országos szóbeli döntőre, amelynek pontszámai összeadódnak az írásbeli döntőn elért pontokkal, és így alakul ki a végső sorrend.

Két hét pár - kollégáktól elkért, elcsent - órája maradt gyakorolni a szóbelire, melyen az ott kapott feladatok megoldását kell ismertetni a csapatoknak a zsűri előtt 4 perc alatt, majd egy mini előadás keretében kell életre kelteni, megvilágítani a kapott közmondás jelentését maximum 3 percben.

A szombati döntő gyorsan pergett a 116 éves budapesti Baár–Madas Református Gimnáziumban. A kislányok harmadikként kerültek sorra, helytálltak, kicsit megszeppentek, de sokat mosolyogtak, ügyesek voltak.

Az eredményhirdetés minden idegszálunkat egyenként cincálta, mert először minden kategória 6-4. helyezettjeit hirdették ki egyesével, két évfolyamonként. A 3. osztályosoknál a hatodik helyen végzett... A hatodik osztályosok 4 helyezettje... És végül a várva várt: a hetedik osztályosoknál a hatodik helyen végzett... Nem mi vagyunk! Most mi jövünk. Az ötödik helyen végzett... Nem mi vagyunk! Most biztos, mi leszünk! A harmadik helyet szerezte meg... És nem mi vagyuuuuuunk! Sikítáááás! És eltört a mécsesem... Sírás. A kislányok arca boldogságkipirult, összeteszik a kezüket, együtt mondanak rövid imát, reménykednek, ragyognak! És újból a 3. osztály: a harmadikosoknál a dobogó harmadik fokára állhat... A negyedikesknél... Az ötödikeseknél... A hatodikosoknál... Az általános iskola hetedikes korcsoportjában a harmadik helyet szerezte meg... Nem mi vagyuuuunk! A második helyen végzett a Pillecukor, a Templomdombi Általános Iskola csapataaaaaaaaaaaaa! Igeeeeeeeen! Ismét repülnek a kislányok, én csak botladozom, törölgetem a könnyeim, kezükben ajándék, nyakukban az ezüst érem, igazgatói kézfogás kíséretében lépnek a dobogóra. Megilletődötten, szerényen, boldogan állnak. Majd a díjazott 7-8. osztályosoknak, nekünk szól a megható furulyadallam két nagydiák előadásában.

"Nehéz, de nagyon jó volt!" - Így sűrítette egy mondatba élményeit, a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyre való felkészülést és az azon való részvételt egy Pillecukor-lányka, Daria.

A csapat munkája példája lehetne a verseny mottójának: "Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben."

 

Gratuláluuuunk templomdombis lányooook és Kriszti néni! Köszönjük, hogy öregbítettétek iskolánk és városunk hírnevét!

 

A Közlekedéstudományi Intézet által szervezett „Ecsetes bringás remekek” című országos rajzpályázaton SÁGI ELLA 4. osztályos tanuló különdíjat nyert.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár gyermekkönyvtárosai az állatok világnapja alkalmából „ÁLLATI JÓ TALÁLKOZÁSOK” címmel alkotó pályázatot szerveztek. Verssel, mesével, rajzzal lehetett pályázni. Iskolánk Vizuális Műhelye eredményesen szerepelt. Könyvjutalomban és oklevélben részesültek:

 • VILLÁM-KOVÁCS SZOFI 3.o.
 • MÁRKUS ROLAND 3. o.
 • TEGZES LIZA 2. o.
 • TEGZES MIRA 3. o.
 • BORBÁS GERGŐ 2. o.
 • BORBÁS NÓRA 5. o.
 • BRODMANN MÁRTON 2. o.
 • KLINKÓ ZITA 2. o.
 • IFT ELIZA 2. o.
 • FÜLÖP VIOLA 4. o.
 • FONYÓDI SZOFI 2. o.
 • HANGAI-TAKÁCS NÓRA 6. o.
 • SÁGI RUBEN 3. o.
 • RESTÁS CSENGE 2. o.

2023. október 14-én, a Skanzen Vígadójában, ahol a szülőkből és pedagógusokból álló westernhősök, cowboyok és cowgirlök, indiánok és aranyásók összegyűltek, játszottak, táncoltak és beszélgettek.

Ahol a negyedikes szülők szenzációs díszítése igazi vadnyugati hangulatot teremtett, ahol a pedagógusokból és anyukákból álló Templomdombi Tánckar ismét fergeteges tánccal alapozta meg a kiváló hangulatot, ahol az elsős szülők több mint 1400 tombolát adtak el, ahol Ági vezetésével egy izgalmas játéknak lehettünk részesei és ahol a kupát visszahódította Niki néni és Feri bácsi osztálya, a legtöbb támogatást nyújtva a Templomdombi Alapítványnak.

Szívmelengető látni, ahogy a szülők összefognak egy jó ügy érdekében és vagy személyes jelenléttel, vagy támogató jegy vásárlásával, vagy tombolatárgyakkal támogatják a közös célt, az iskolai eszközeinek megújítását.

Külön köszönjük Boczkó Bernadett áldozatos szervező munkáját, mellyel koordinálta és összefogta a szülőket, Geiger Judit segítségét és támogatását, Lőrincz Ági háziasszonyi szerepvállalását és támogatóinknak a felajánlásokat.

Találkozunk jövőre, a 35. jubileumi évben, amikorra újabb meglepetésekkel készülünk.