2017. október 23-án ünnepélyes keretek között adta át Szentendre Város polgármestere, Vershegi Nagy Miklós a városi kitüntetéseket.

Az 5-8. osztályos korosztályban a Jó tanuló - Jó sportoló díjat iskolánk 7. osztályos tanulója, Pirint Gergő kapta.

Gergő az első öt tanévet kitűnő tanulmányi eredménnyel végezte. Ötödik osztályban négy tantárgyi dicséretet kapott (magyar irodalom, történelem, német nyelv és testnevelés), a hatodik osztályt jeles eredménnyel zárta. Magyar nyelvtan, magyar irodalom és német nyelvből kitűnő minősítés került a bizonyítványába.

Gergő számára nagyon fontos a tanulás, a legjobb eredmény elérése. Egész évben kitartó szorgalommal, lelkiismeretesen készül az órákra, házi feladatait hiánytalanul elkészíti. Német nyelvből szívesen vesz részt városi versenyeken is. Az osztály nevében gyakran vállal szerepet az iskolai ünnepségeken.

Emellett tagja az iskola volt és jelenlegi tanulóiból alakult kosárlabda- és korfball csapatnak. A csapat kisebb tagjait szívesen segíti, bíztatja. A sportszerűség, előzékenység, összetartás határozza meg mind sportolói, mind csapatkapitányi magatartását.

Edzőjének, Nagy Ferencnek a véleménye:

„kosárlabda: a csapat meghatározó húzóembere Gergő. Idén indult el a csapat a Budapest Bajnokságban. A szezon végére Gergő lett a csapaton belül a legeredményesebb játékos.

korfball: Gergő az SZKHSE Fehér csapatának kapitánya. A csapat idén csupán 1 vereséggel nyerte meg az U13-as bajnokság alapszakaszát, melyben 12 csapat küzdött meg a rájátszásba való bejutásért. A rájátszásban vereség nélkül menetelt a csapat a döntőig. Itt sajnos nem tudtak felülkerekedni az ellenfélen, így az U13 bajnokság ezüstérmét szerezték meg.

Gergő elnyerte a bajnokság gólkirályi címét. Ezen kívül az utánpótlás edzők szavazatai alapján őt választották az év utánpótlás fiú játékosának. Gergő jelenléte megkerülhetetlen a pályán mind támadásban, mind védekezésben a maximumot nyújtja. Jó kapitányként folyamatosan biztatja társait a pályán és azon kívül is. Gergő nagyon sok munkát fektet az edzésekbe, az elsők között érkezik, és általában utolsóként távozik az edzésről. Ezen kívül szabadidejében is képezi magát, hogy még jobb lehessen.”

Ezúton is gratulálunk Gergőnek és további szép sikereket kívánunk!

Tenkesné Halász Enikő Rita