Iskolánk egyik sajátossága, hogy minden évben Erdei iskola programon veszünk részt a gyerekekkel. Hetedik osztályban a Pilis-Dunakanyar nevezetességeit, kulturális érdekességeit szeretnénk megismertetni a tanulókkal. Első programként a Szentendrei Tourinform iroda szervezett kódfejtő játékon keresztül izgalmas ismerkedést a várossal. A gyerekek csoportokban dolgoztak, QR kódok leolvasásával fejtették meg a feladványt. A nap további felében pedig saját térképet rajzoltak a belvárosról.

Kedden a Budai Várba utaztunk tömegközlekedéssel, mivel arra is figyelmet fordítottunk, hogy nem csak autóval lehet elérni úticélunkat. Itt egy nagyon kedves múzeumpedagógus hölgy vezette a gyerekeket Szent István és az államalapítás korába. A színvonalas rövid kiállítás megtekintése után jutottunk el a felújított Szent István terembe. Pazar látvány fogadott minket, a teremről pedig sok érdekességet tudtunk meg.

Szerdán Esztergomba utaztunk, ahol a Duna Múzeumban először a papírmerítés rejtelmeibe avattak be minket, amit utána természetesen ki is próbálhattunk! Ezután megtekintettük a megújult interaktív kiállítást, ami nagyon érdekes és tanulságos volt. Esztergombból Leányfalura utaztunk, ahol az estét a turista szállón töltöttük. Először elfoglaltuk a szobákat, majd kis játék után nekiálltunk a paprikás krumpli előkészítéséhez. A gyerekek segítségével a tűz is meggyulladt, a vacsora is elkészült, majd el is fogyott. Az éjszaka nyugodtan telt, sőt reggel sem kellett ébresztgetni senkit. Reggeli után újra buszra szálltunk és visszajöttünk az iskolába. Itt újabb feladat várt a gyerekekre. Városunk nevezetességeit (keresztek, cégérek, szobrok, kutak, vízmércék, botlatókövek, stb…) kellett megkeresniük és ott fényképet készíteniük. Nagyon élvezték a játékot és sok érdekességet fedezhettek fel ott, ahol minden nap megfordulnak. A nevezetességek kis képeit felragasztották a maguk által készített térképekre.

Az utolsó nap a FMC Rajzolj Szentendrét foglalkozása lehetőséget biztosított arra, hogy motívumokat gyűjtsenek, rajzoljanak, hiszen a „Festők városában” élnek. Természetesen programunk záró eseménye a számháború volt a Duna parton, amit mindig nagy lelkesedéssel várnak. Kimerülten, de sok élménnyel és remélhetőleg tudással is gyarapodtak a hét során.