„Borzasztóan jó volt!”

 

„Izgalmas! Mesebeli! Vicces! Mókás! Aranyos! Olvasós! Imádtam! Csapatmunkás! Pajkos! Foglalkoztató! Vidám! Buggyantós!” - összegezték lelkesen gyerkőceink véleményüket azokról az interaktív, játékos foglalkozásokról, amelyeken február első napjaiban részt vehettek.

S hogy mi is volt tulajdonképpen borzasztóan jó? Nem más, mint az ötletes címmel ellátott János vitéz (h)arcai program, melyet a PIM Mesemúzeuma az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtárával közösen dolgozott ki általános iskolás gyerekeknek. S amelyet elhoztak kérésünkre iskolánkba.

A foglakozások Petőfi verses meséjét (szereplőit, történetét) alapul véve, azt tovább- és átgondolva kalandoztatták a legkisebbektől a legnagyobbakig a gyerekeket, próbára téve, megmozgatva ügyességüket, gyorsaságukat, együttműködési és együttérzési készségüket, szerencséjüket, s legfőképp: fantáziájukat.

Három felkészült, rendkívül barátságos, kedves, közvetlen múzeumpedagógus ifjú hölgy, Éva, Ildi és Orsi érkezett hozzánk és kalauzolták, terelgették végig a szuper ötlekkel teli kalandokon a gyerkőcöket, akik hihetetlenül élvezték a közös játékot, az átlényegülést.

Mi, pedagógusok pedig örömmel néztük őket, tanultunk a színes kreativitásból, s bizony, szívesen be is álltunk volna a gyerekek közé mi is!

Köszönjük szépen a hatalmas élményt, a csapatdolgos, h(a)rcos elvarázsolást!

 

https://mesemuzeum.hu/hu/janos-vitez-harcai-foglalkozassorozat