Idén is több ezer csapat mérte össze matematikai és anyanyelvi tudását a Bolyai Csapatversenyeken, köztük közel húsz templomdombis csapat is. Összesen négy csapatunk jutott az országos döntőbe, ahol a Győztesek csapata az ötödik helyen végzett. De ne szaladjunk ennyire előre...

A Bolyai Matematika csapatverseny megyei/körzeti fordulóján évfolyamonként több mint ezer csapat indult országszerte és Erdélyben. Az október 14-én rendezett fordulóból a harmadikosok Ősz csapata és a negyedikes Győztesek csapat is kategóriájában a harmadik helyen végzett, így továbbjutottak az országos forduló írásbeli döntőjére. A november 18-ai fordulót Vácott rendezték, ahol a Győztesek olyan jól szerepeltek, hogy bejutottak a legjobb hét csapat közé, így meghívást kaptak az országos döntő szóbeli fordulójára is. A fiúk lelkiismeretesen készültek a megmérettetésre, és nagyon szépen oldották meg december 3-án a feladatokat. A szóbeli fordulóban a harmadik legjobb pontszámot kapták, így végül az előkelő ötödik helyen végeztek.

A Bólyai Anyanyelvi csapatverseny megyei/körzeti fordulóját november 11-én tartottuk az iskolában, ahonnan két csapatunk is megyei elsőként jutott az országos döntőbe. A negyedikes Szótörők nevű csapat és a nyolcadikos lányokból álló Szabad kőművesek is a legmagasabb pontszámot érték el a kategóriájukban, így izgatottan készültek az országos döntő írásbeli fordulójára. A Budapesten november 14-én megrendezett írásbeli fordulón bár nagyon jól szerepeltek csapataink, de az erős mezőnyből sajnos nem jutottak be a szóbeli fordulóba. Így is a több ezer csapat közül a 18., illetve az 58. helyen végeztek.

A Győztesek csapat tagjai: Kammer Nimród, Molnár Brúnó, Soós Ágoston, Szöllősy Zaránd Lázár

Felkészítő tanárok: Nagy Ferenc és Tenkesné Halász Enikő Rita

Az Ősz csapat tagjai: Nagy Sebestyén, Neszmély Gerda, Pál Teodóra, Petrás Bence

Felkészítő tanító: Bogya Jolán

A Szótörők csapat tagjai: Imre Sámuel, Kovács Benedek, Molnár Brúnó, Soós Ágoston

Felkészítő tanító: Schreiner Nikolett

A Szabad kőművesek csapat tagjai: Dózsa Kincső, Léránt Anna, Szili Mira, Vitéz Léna

Felkészítő tanárok: Horváth Krisztina és Vorindánné Gyüre Ágnes

Nagyon büszke vagyok tanítványainkra és elért eredményeikre, valamint köszönöm a felkészítő tanárok kitartó és lelkiismeretes munkáját.

                                                                       Tenkesné Halász Enikő Rita

                                                                                   intézményvezető