A templomdombis rajzosok újabb sikere

Az Egyszer - Volt Gyerektábor rajzpályázatot írt ki ÁLMOM címmel általános  iskolás korú gyerekeknek három kategóriában: 6-8 évesek, 9-10 évesek és 11-12 éveseknek.
Rajzolj, hogy adhassunk! - ez volt a cél. A gyerekek a rajzolás, festés eszközével járuljanak hozzá nehéz sorsú társaik segítésére, pontosabban a Cseppkő Gyermekotthonban élő közel 130 fiatal életkörülményeinek javítására találták ki a szervezők, hogy a begyűjtött rajzokból a legjobbakat árverésre bocsájtják.
A pályázatot meghívásos alapon hirdették meg, olyan iskoláknak, műhelyeknek, ahol kimagasló művészeti nevelés folyik: Ürömtől Szentendrén, Szegeden, Debrecenen, Kecskeméten át Fertőrákosig. 
600 kép érkezett be. 62 képet válogatott ki a szakértőkből álló zsűri, melynek vezetője Kentaur (Erkel László) díszlet és jelmeztervező, festőművész. 
A Templomdombi iskolából 8 tanuló munkája került a kiállításra, ezek közül 3-an a Vizuális Műhelyből bekerültek a legjobbak közé. 
A kiállításra kerültek :

  • Vrhovina Patrik 4. osztályos
  • Horváth Judit 4. osztályos

felkészítőjük: Pankovics Ágnes 

  • Rusznyák Julianna 4. osztályos
  • Varga Júlia 5. osztályos 
  • Reitter Luca 3. osztályos
  • Bitter Kata 3. osztályos
  • Nagy Jázmin 2. osztályos
  • Debreczeni Véda 2. osztályos 

 felkészítőjük: Deli Gabriella a Vizuális Műhely vezetője.

Kata, Jázmin és Véda rajzaikkal különdíjasok lettek és árverésre is bocsájtották műveiket. Az Árverést Krizsó Szilvia vezette. 18 gyermekalkotást árvereztek összesen, de minden kiállított munkát meg lehetett venni. 

  

A 2017. február 23-i aukciót Óbudán, az Esernyősház Szindbád termében tartották. Nagyon sokan eljöttek, a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai lelkesen licitáltak. Minden templodombis rajz elkelt, a kezdeményezés elérte célját, úgy tudjuk jelentős összeget sikerült összegyűjteni a rászoruló gyerekek javára.
A Templomdombi Általános Iskola rajzos sikerének együtt örültünk: A Vizuális Műhely tagjai, a Szülők, Deli Gabriella felkészítő tanár és az eseményt jelenlétével az iskola igazgatója Tenkesné Halász Enikő is megtisztelte. 
A pályaművekből rendezett kiállítás március 3-ig tekinthető meg naponta 9 és 18 óra között Óbudán, a Esernyősben (1033 Budapest, Fő tér 2.).